Zet de hertenfond op met de gekliefde zoethout en kook dit in tot de helft.
Zeef het zoethout uit de fond.
Verwijder het vlies en eventuele peesjes uit de hertenfilet.
Maal de jeneverbessen fijn in een vijzel en vermeng deze met het broodkruim. Paneer de hertenfilet ermee.
Bak de hertenfilet goudbruin aan in roomboter en olie ( 1 minuut per kant)
Leg het vlees in een vuurvaste schaal, giet het braadvocht erover en bak de hertenrugfilet 5 minuten in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C.
Verwarm de zoethoutsaus en bind deze af met wat roomboter.
Snij de hertenfilet in stukjes van 2-3 cm en leg deze op het bord, schenk hier de zoethoutfond over.
Serveertip: Lekker met bietjes
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |